fredag, mars 12, 2010

Gratinerad hummer Sturehof

Här är ett recept som är väldigt gott, jag har bara lagat det med hummer, men man kanske kan ha räkor istället om man vill ?

för 4 personer

2 kokta humrar
1 msk hackad lök
2 msk smör
1 tsk körvel
1 tsk dragon
1 tsk basilika
2 tsk senap
1 dl vitt matlagningsvin
1 msk mjöl
2 dl mellangrädde
salt
riven ost

Ta ut köttet ut humrarna, skär det i små bitar.
Fräs hackad lök i smör, tillsätt kryddorna och senapen.
Slå på vin och låt det koka in, tillsätt mjölet och slå på grädden, låt koka nån minut.
Blanda ner hummerköttet, smaksätt med lite salt.
Lägg röran i små ugnsäkra portionsformar och strö över riven ost.
Gratinera i 200 grader i 5 minuter.

Inga kommentarer: